News

Straatwerving voor onderzoek over nieuwbouwwijk

Article 1

Opzet: Kwalitatief onderzoek over de ervaringen van consumenten gedurende het aanschafproces van een nieuwbouwhuis

Doelgroep: 24 respondenten die in de afgelopen vijf jaar een nieuwbouwhuis hebben gekocht in Utrecht of Almere

Budget: €2.310,-

Met de ontwikkelingen in de huidige woningmarkt vroeg onze klant zich af wat de ervaringen van consumenten zijn, gedurende het aanschafproces van een nieuwbouwhuis. CG heeft 24 respondenten geworven die in de afgelopen vijf jaar een nieuwbouwhuis hebben gekocht in Utrecht of Almere. Criteria daarbij waren dat het huis al opgeleverd moest zijn of dat de respondent er ook al werkelijk woonde. Er vonden twee groepsgesprekken plaats, gebaseerd op de aanschafwaarde van het huis (<350.000 euro of >350.000 euro).

Wij wisten op voorhand dat de selectie volledig via ons panel laten lopen uitdagend zou zijn, dus hebben wij het voorstel gedaan om potentiële respondenten te benaderen op plekken waarvan we wisten dat we ze zouden gaan vinden; nieuwbouwwijken in Utrecht en Almere. Zo zijn twee medewerkers van CG op pad gegaan en hadden zij binnen no-time voldoende geïnteresseerden die wij mochten benaderen voor een screeningsgesprek.

Met 3,5 week doorlooptijd en een budget van 2.310 euro heeft onze klant nu een duidelijk beeld van ervaring van de doelgroep en weet wat de eventuele verbeterpunten zijn.