News

PR onderzoek dat 500 b2b leads genereert

Article 1

Opzet: PR onderzoek dat 500 b2b leads genereert

Doelgroep: professionals die te maken hebben met de WAB, Wet Arbeidsmarkt in Balans (dat wist dus bijna niemand, bleek uit het onderzoek)

Steekproef: n=450

Budget: €4.900

Een gerenommeerd uitzendbureau wilde de kennis rondom de WAB in kaart brengen. Dat leverde aansprekende inzichten op. Hun (potentiële) klanten bleken slecht op de hoogte van de nieuwe wet die wel veel gaat betekenen voor bedrijven. De onderzoeksresultaten bevestigen dat bedrijven nog veel te doen hebben. Onze opdrachtgever kan ze daarbij helpen. Er is een website gebouwd met een e-learning module. Ze willen dat zoveel mogelijk bedrijven die leer module opvragen en dat ze daarvoor hun mailadres verstrekken. Dat is namelijk een lead.   

Uitkomsten die de aandacht trekken

Opdrachtgevers bepalen nooit de uitkomsten van het onderzoek. Ook niet bij PR onderzoek. Wel bedenken we samen hoe vragen gesteld kunnen worden om daarna interessante verhalen te kunnen vertellen en imponerende resultaten te kunnen presenteren. Een persbericht met een aantal smeuïge quotes van echte klanten doet wonderen. Het feit dat 68% van de HR verantwoordelijken niet weet wat de WAB is, geeft aan dat er echt nog werk aan de winkel is.

Onderzoekconclusies in hapklare brokken en leads als meetbaar resultaat

De klant wil hapklare brokken voor de persberichten. Bij voorkeur een illustratie waaruit direct blijkt wat het probleem is.  Er is geen enkele behoefte aan een saai rapport waarin allerlei details goed worden uitgewerkt. Het doel van het persbericht is mensen aanmoedigen om naar de website te gaan om daar leads te verzamelen met het aanbieden van de e-learning module. Daar hebben de onderzoeksresultaten een enorme bijdrage aan geleverd.

Er zijn meer dan 500 leads gegenereerd van HR verantwoordelijken. Dat gaat het komende jaar minimaal een omzet opleveren van €200.000. Dan is €4.900 voor het onderzoek wel een hele goede investering geweest.