News

Het leven van je klant volgen met video, foto en verhalen

Article 1

Doelgroep: zuivelontbijters tussen de 25 en 40 jaar

Steekproef: N=30

Budget: €3.900

Onze opdrachtgever wil een nieuw zuivelproduct lanceren en wil meer inzichten in de keuzes die consumenten maken bij het kiezen van hun zuivelontbijt, om daarmee de verpakking voor een grote doelgroep aantrekkelijk te maken.

Volg je doelgroep op de voet

In de online community werden respondenten op de voet gevolgd en namen ze elke ochtend een filmpje op over hun zuivelproduct en namen ons mee de supermarkt in. Zo vertelde Annemieke uit Haarlem dat ze pas elke ochtend op het station haar ontbijt koopt en dan vooral let op de hoeveelheid eiwitten. Dit is voor haar belangrijk omdat ze veel sport. Je ziet haar zoeken op het etiket. Wat is het lastig om die kleine lettertjes te lezen. Wendy uit Amersfoort let er vooral op dat het een romige yoghurt is. Er staan twee soorten op tafel en je ziet op de video dat de kinderen alleen maar de romige variant kiezen. Ze koopt elke zondag voor de hele week haar ontbijt en neemt in de supermarkt uitgebreid de tijd om haar ontbijtjes voor de komende week te kiezen.

Concrete inzichten voor het marketingteam

Door de video’s en foto’s komt het marketing team echt binnen in het leven van de klant. De beelden maken de ervaring heel rijk. Moeder let op het suikergehalte bij aankoop maar de kinderen doen een schep jam in de yoghurt en strooien er flakes vol suiker doorheen. Bij het opvouwen van het pak voor de plastic bak krijgt de jongste dochter nog een rest yoghurt op haar broek.  Ook de concrete verhalen die mensen vertellen, geven heel veel lading aan het merk.

Door het enorme inzicht in hoe de gebruikers omgaan met het product is de verpakking enorm verbeterd. Belangrijker nog, de gebruikersverhalen, video’s en foto’s staan nog op steeds op het netvlies van de marketeers gebrand. Dagelijks wordt in discussies nog gerefereerd aan de verschillende deelnemers uit de community.