News

Communicatiemateriaal testen voor Amerikaanse religieuze organisatie

Article 1

Opzet: kwalitatief onderzoek met 5 focusgroepen en 5 individuele gesprekken

Doelgroep: leden en niet-leden van een religieuze organisatie

Steekproef: n=55

Budget: full service onderzoek inclusief moderatie, werving en locatie voor €14.000,-

Onze klant, een religieuze organisatie, vroeg zich af hoe ze het beste kunnen inspelen in hun communicatiemateriaal op de verschillende houdingen ten opzichte van spiritualiteit en religie. Dit onderzoek werd wereldwijd uitgevoerd en gecoördineerd vanuit Amerika. Hierbij ondersteunde CG het onderzoek dat in Nederland ging afspelen.

De 5 focusgroepen en 5 individuele gesprekken werden uitgevoerd met zowel leden van een religieuze organisatie, als deelnemers van andere religies, agnosten en atheïsten. CG faciliteerde het complete onderzoek. Onder andere werven van 55 respondenten, zowel leden van het centrum geworven uit het ledenbestand als niet-leden geworven uit ons panel gescreend met de segmentatietool van de klant. Tevens verzorgde CG het onderzoek op haar eigen onderzoekslocatie in Amsterdam, regelde de senior kwalitatief onderzoeker, een ervaren simultane tolk en een vertaler voor alle documentatie.

Na veldwerk van 3 dagen en 14.000 euro budget weet onze klant nu welke toon zij het beste kunnen aannemen om een zo breed mogelijke doelgroep aan te spreken.