News

250 keer koken met vleesvervangers

Article 1

Het was een logistieke uitdaging. De maaltijden moesten gekoeld blijven en snel worden verspreid zodat ze binnen de houdbaarheidsdatum konden worden geconsumeerd. De 125 deelnemers gingen 1 keer volgens een recept koken en 1 keer een eigen toepassing van het gerecht maken.

Bij de uitnodiging zat een pre-screener die inging op het huidige gedrag ten aanzien van vleesvervangers. De deelnemers waren een mix van vegetariërs, mensen die flexitariër zijn en ook consumenten die nog bijna dagelijks vlees op tafel zetten. Samen exact de doelgroep van onze klant.

De pre-screener vroeg ook al naar de bekendheid met verschillende merken vleesvervangers. Bij ontvangst van de vleesvervangers kreeg men een tweede vragenlijst waar men vooral de verwachtingen in kwijt kon. Bijvoorbeeld over de aantrekkelijkheid van de verpakking en hoe het product er uit ziet. Zou men het wel of juist niet hebben gekozen in het schap? Wat is de prijsperceptie?

Na het bereiden van de maaltijden heeft men dit ook weer geëvalueerd. Het is ontzettend leerzaam om het verschil in perceptie vooraf en de ervaring achteraf waar te nemen.

Dit project was onderdeel van een meerlanden studie waarbij een Engels bureau het project organiseerde. Normaliter zouden wij van harte hebben aanbevolen om deep-dives te doen met deelnemers aan de home usage test. Dat voegt heel veel beleving toe het onderzoek.